Депутат обласної ради Андрій Поліщук відвідав Мурованокуриловецький район

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Субота, 05 серпня 2017, 00:54

Депутат обласної ради Андрій Поліщук відвідав Мурованокуриловецький районГенеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго», депутат обласної ради Андрій Поліщук разом з колегами та прес-групою відвідав з робочою поїздкою села Котюжани, Морозівку, Снітків, Вищеольчедаєв. Побував також у смт Муровані Курилівці. Про мету поїздки та питання, які там вирішував він написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук:

– Вчора майже цілий день присвятив депутатській роботі в окрузі – був у Мурованокуриловецькому районі. Разом із помічниками Олександром Бірюковим, Олег Казьмирук, а також директором СО «Мурованокуриловецькі ЕМ» Анатолій Пушкар і прес-групою відвідав своїх виборців. Побували, зокрема, у селах Котюжани, Снітків, Морозівка, Вищеольчедаїв. У Котюжанах провідали місцевий навчально-реабілітаційний центр, де виховуються діти з психофізичними вадами. Це 60 діток із Жмеринського, Барського та Мурованокуриловецького районів. Привезли їм взуття. На літо і на зиму. Всім :) На жаль, малечі не застали. Як повідомив при зустрічі директор центру Володимир Гетьманчук, діти нині на літньому відпочинку: хто у себе вдома з батьками, а хто на морі з вихователями закладу.

Депутат обласної ради Андрій Поліщук відвідав Мурованокуриловецький район

Тож поспілкувавшись з колективом, передали їм подарунки та й поїхали до Сніткова. Там нас вже чекав сільський голова Віктор Ольшевський і місцевий фермер Віктор Гора. Спершу зустрілись із старим знайомим, майстром - «золоті руки і мудра голова» Олегом Качуровським. За фахом він інженер, зараз на пенсії, але вдома йому не сидиться. І те, чим займається цей доволі активний чоловік при підтримці небайдужих людей – вразило реально ще минулого року! Тоді він особисто розказав нам, що якось побував в АТО разом із своїм сином – хірургом, полковником військово-медичної служби Юрієм Качуровським. Після того у нього виникла ідея створення пересувного мобільного шпиталю, яку я підтримав ще під час передвиборчої кампанії. Він самотужки розробив конструкцію. Шпиталь розраховано на 100 ліжок. Тепер все це в реальності відтворює в одному із місцевих ангарів. Саме там особисто і продемонстрував свою роботу. Побачили готовий перший модуль конструкції, площею у 35 кв.м. Весь шпиталь, як трансформер, складатиметься із 20-ти подібних модулів. В Україні такого ще ніхто не робив! Вважаю, це – державно важлива справа. Тут необхідна конкретна підтримка і допомога. Я, особисто, вже допоміг. Зокрема з коштами на придбання декількох тонн металу, спеціального 36-ти метрового троса та матеріалів, які необхідні для ущільнення і облаштування конструкції. Без цього робота винахідника далі не рухалась. А ще доповім про «місцевого Кулібіна» та його технічну розробку першим особам країни - прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та віце-прем’єр-міністру Володимиру Кістіону. Подібні шпиталі в заводських умовах можуть виготовлятися в достатній для потреб ВСУ кількості та зможуть врятувати багато бійців. 

Депутат обласної ради Андрій Поліщук відвідав Мурованокуриловецький район

Не могли у Сніткові не відвідати місцевий садочок. Приїхали до малюків і з подарунками, привезли їм взуття. Оглянули прекрасний дитячий заклад. До речі, він єдиний в районі, який працює в літню пору. Разом з дітками і вихователями пораділи обновкам та, підзарядившись позитивними емоціями, рушили далі. 

Наступним пунктом була Морозівка. У сільській раді зустрілися з громадою села на чолі із головою Тетяною Юзвак. Обговорили деякі звернення, а також конкретні проблеми, наприклад, щодо освітлення садиб, зарівнення грейдером доріг, допомоги місцевій церкві. Наприкінці зустрічі до мене звернувся ще й місцевий житель, інвалід першої групи по зору Микола Москальчук, попросив матеріальної допомоги на ліки. Будемо допомагати.

У Вищеольчедаєві разом із помічниками та сільським головою Тетяною Квятковською провели розгорнутий прийом громадян. До нього приєднався також голова Мурованокуриловецької райдержадміністрації Сергій Ладан. Розглянули конкретно 7 депутатських звернень і чимало поточних питань, що найбільше хвилюють жителів громади. Зокрема йшлося про розміщення місцевого відділення банку, про додаткове забезпечення селян балонним газом, про узаконення земельних ділянок, про вплив на місцевого орендатора, який не розраховується за користування землею, про матеріальну допомогу місцевій школі, фінансову підтримку багатодітній родині, виділення коштів на лікування хворим, тощо. Питання будуть вирішені в найкоротший час. 

Завершилась моя депутатська поїздка у смт Муровані Курилівці. Там разом із Сергієм Ладаном ще оглянули місцеву сміттєсортувальну станцію. Незабаром, 8 серпня, планується її офіційне відкриття та запуск. Нині тривають завершальні роботи з облаштування території. В самому приміщенні станції - найсучасніше обладнання. За словами голови району, його виготовили на Барському машинобудівному заводі. Лінія перероблятиме 20 тон сміття на добу.

Депутат обласної ради Андрій Поліщук відвідав Мурованокуриловецький район

Ось таким видався перший день останнього літнього місяця. Нехай для всіх вінничан серпень буде плідним на добрі справи. Більш розгорнутий фотозвіт з поїздки до округу можна буде переглянути на сторінці Фейсбук ПАТ «Вінницяобленерго».

Депутат обласної ради Андрій Поліщук відвідав Мурованокуриловецький район

У вас немає прав для коментування