Навчались опікуни/піклувальники

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: П'ятниця, 14 липня 2017, 11:30

Навчались опікуни/піклувальникиМурованокуриловецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації було проведено групу зустрічей опікунів/піклувальників. Зустріч проходила у формі тренінгу на тему: «Міжособистісне спілкування, стилі сімейних взаємин та методи позитивного виховання».

Зі вступним словом виступив директор центру Василь Чорпіта, який акцентував увагу присутніх на тому для чого людині потрібне спілкування.

Після особистого цікавого знайомства учасників тренінгу роботу зустрічі продовжила психолог відділу соціальної роботи Світлана Паскал, яка досить в доступній формі розповіла присутнім про всі можливі види спілкування, а також конкретно зупинилася на 4 основних просторових зонах людини.

Фахівець із соціальної роботи відділу соціальної роботи Алла Чорпіта звернула увагу опікунів/піклувальників на два основні методи спілкування: вербальний (за допомогою мови) та не вербальний (жести, міміка, рухи тіла, контакт очей), а також базові комунікативні уміння.

Головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Василишен охопив у своєму виступі основні стилі сімейних взаємин, головні фактори, що впливають на особистість дитини в сім’ї, важливість принципів позитивного виховання, які допоможуть дітям знайти в собі сили для подолання життєвих труднощів.

Під час тренінгу психолог проводила різні практичні вправи, необхідні для спілкування віч-на-віч, гра «Магазин», тестування «Під час спілкування», а ще звернула агу на те, які питання потрібно ставити дітям кожного дня, розповіла притчу «Про добру сім’ю».

По завершенню зустрічі опікуни /піклувальники обмінялися досвідом, запропонували свої ідеї проведення наступних зустрічей і побажали один одному доброго настрою.

Навчались опікуни/піклувальники

 

Мурованокуриловецька РДА

У вас немає прав для коментування