Одне із основних завдань держави - забезпечення належних умов для виховання малозабезпечених дітей

Автор: Сергій Категорія: Мурованокуриловецька РДА Створено: Четвер, 14 травня 2015, 22:01

Одне із основних завдань держави - забезпечення належних умов для виховання малозабезпечених дітейУ всьому світі є діти-сироти, і наша країна, звичайно, не виключення. Складна соціально-економічна ситуація в державі сьогодні, на жаль, впливає і на українську сім’ю. Щороку збільшується кількість соціальних сиріт, дітей з неблагополучних родин, батьків яких позбавляють батьківських прав (батьки – алко- та наркозалежні,  злочинці, батьки, які жорстоко ставляться до своїх дітей, не займаються їх вихованням, примушують працювати, жебракувати).

Державою визначене важливе завдання: забезпечити належні умови для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом останніх років в Мурованокуриловецькому районі створено 5 прийомних сімей, в яких виховується 10 прийомних дітей та дитячий  будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей-вихованців.

Одне із основних завдань держави - забезпечення належних умов для виховання малозабезпечених дітей

В березні-квітні поточного року в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді   було проведено восьмиденний тренінг з підготовки кандидатів у батьки-вихователі, прийомні батьки, опікуни, піклувальники, усиновлювачі за українською версією програми «ПРАЙД» і двоє кандидатів у прийомні батьки із нашого району успішно пройшли навчання.

Одне із основних завдань держави - забезпечення належних умов для виховання малозабезпечених дітей

13 травня директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чорпіта В.І., начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Остапович І.М., головний спеціаліст обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Яворська О.І. в черговий раз побували в родині кандидатів у прийомні батьки, поспілкувалися на предмет готовності прийняття батьками дитини в родину. 

 

За матеріалами Мурованокуриловецької РДА  

У вас немає прав для коментування