Інформує Координаційна рада (21.10.2014)

Автор: Сергій Категорія: Координаційна рада "В єдності сила" Створено: Вівторок, 21 жовтня 2014, 12:42

Благодійна ярмарка
Благодійна ярмарка
Події на Сході України дуже хвилюють всіх мурованокурилівчан. Вони активно долучилися до до боротьби за незалежність держави, за звільнення рідної землі. І сьогодні  49  вихідців району зі зброєю в руках захищають право на мирне життя. 

Рівень патріотизму наших земляків надзвичайно високий. Більшає кількість  активних волонтерів, які збирають і відправляють все необхідне на фронт.  Байдужими не залишаються навіть наймолодші мешканці нашого району. Неможливо обминути увагою учнів 4 класу Вищеольчедаївської школи, які за власною ініціативою створили команду волонтерів і продовжують збирати кошти в своєму селі. Лише за минулий тиждень ними зібрано 662 грн. Діти звернулись з листом до Огірчук Л.В., в якому подякували їй та членам Координаційної ради району за милосердя та волонтерство у допомозі солдатам. Хочеться щиро подякувати учительці Сандич Наталії Іванівні та її вихованцям Вікторії Закрицькій, Яні Баяк, Артьому Кушніру, Марії Жуковій та Віті Огороднік  за  справжній патріотизм, любов до України, за їхні гарячі серця і небайдужість. А громада с. Вищеольчедаїв минулого тижня передала  647 грн. на підтримку військовослужбовців. Велика шана і подяка сільському голові Т.Квятковській  і всім жителям села за постійну турботу та піклування про наших захисників.

Вже вкотре, не рахуючись з часом та постійною турботою про збір урожаю, матеріально і морально підтримує мобілізованих нашого району голова фермерського господарства “ Олімп”  Л.В Огірчук. Вона на постійному телефонному зв’язку з хлопцями, переймається їхніми проблемами, вболіває за кожного, як за свого сина. Щотижня вона займається придбанням необхідного одягу та військової амуніції. Прискіпливо підбирає самий якісний і добротний теплий та зручний зимовий одяг, якісне взуття, тактичні окуляри та біноклі. Ось і цього тижня Людмила Василівна пожертвувала 5000 грн. для придбання найнеобхідніших солдатам речей. Її волонтерський запал має бути прикладом для інших. Ми всі маємо зрозуміти, що лише при сильній, забезпеченій Армії ми зможемо спокійно жити і працювати, ростити дітей і розбудовувати Україну. І не лише мобілізовані наші земляки дякують Людмилі Огірчук за турботу і підтримку, їй  щиро дякують матері і батьки, члени родин та односельці військовослужбовців. 

Минулого тижня благодійна Ярмарка на подвір’ї райцентрівської школи № 2 привернула увагу жителів селища. Педагоги, учні та їхні батьки з любов’ю випікали тістечка, торти та інші смаколики, щоб виручені кошти використати на придбання військової амуніції. І їм це вдалося. На рахунок Координаційної ради було передано 2539 грн. 65 коп. Придбані на ці кошти теплі речі зігріють душі солдат та додадуть їм бадьорого духу і оптимізму на полі бою. Велика вдячність всім волонтерам школи № 2. 

А учні школи-гімназії райцентру передали прекрасні малюнки та теплі, щирі листи солдатам-захисникам. Хлопці завжди дякують за таку пресу і щоразу просять нас посилати їм дитячі вироби та листи з гарними побажаннями. Тому, просимо дітей і надалі приносити нам свої твори, які будуть надсилатись солдатам разом із теплими речами. 

1000 грн. передав Координаційній раді Дзюбак Сергій Андрійович з с. Дружба. Щира подяка йому за розуміння і значну підтримку наших земляків, захисників Вітчизни. 

Ось і з таких приємних речей складаються будні членів Координаційної ради. За добрими, корисними справами забуваємо про особисті турботи і проблеми, про те, що не всі сільські голови переймаються турботою про сім’ї військовослужбовців. А це ми повинні робити, хлопці мають відчувати нашу підтримку, бо їм нелегко, страшно і холодно. Ми бачимо їхні будні по телевізору, а чи можемо уявити себе на їхньому місці? 

Давайте ж всі разом, хто чим може, будемо робити все можливе, щоб допомогти військовим відстояти нашу незалежність і цілісність України. Зима вже стукає в вікно, солдати на передовій  не сплять в казармах, їм холодно, не завжди вистачає їжі та питної води. Тому, для волонтерів непочатий край роботи. В даний час потрібно акумулювати кошти для придбання теплих речей та засобів захисту в польових умовах. Потрібні продукти харчування, питна вода. Все це періодично доставляється солдатам. Пропонуйте свої волонтерські послуги, не соромтесь, приходьте в Координаційну раду, роботи знайдеться для всіх. 

Хочемо звернутись до сільських голів. Збір коштів та продуктів харчування продовжується. Нам телефонують одинокі громадяни, які хочуть зробити свій внесок, але фізично не можуть це зробити. Свідомі люди, волонтери є у кожному селі, їх потрібно лише організувати. Учні шкіл зроблять це залюбки, адже могли самоорганізуватись четвертокласники Вищеольчедаївської школи. 

Отож, дякуємо всім небайдужим громадянам району за матеріальну підтримку наших мобілізованих земляків і сподіваємось на Вашу активність в майбутньому. Звіт про використання зібраних коштів розміщено на сайті Мурованих Куриловець та сайті Координаційної ради.

У вас немає прав для коментування