Опубліковано бюджет смт Муровані Курилівці на 2016-й рік

Автор: Сергій Категорія: Селищна рада Створено: Субота, 02 січня 2016, 12:31

Опубліковано бюджет смт Муровані Курилівці на 2016-й рікШановні земляки!

У мене для вас є кілька гарних новин. Перша в тому, що 2015 рік нарешті закінчився. На думку багатьох аналітиків він був найважчим у нашій новітній історії. Далі має бути лише ріст. Тому хочу побажати вам в новому році сил, терпіння та здоров’я. І перше, і друге, і третє нам в Новому році дуже знадобиться. Бо без наших зусиль ніякого росту не буде. На нас чекають великі справи! І легко не буде. Тому не опускаємо руки, налаштовуємося на позитив, зберігаємо спокій і, про всяк випадок, чистимо кулемет (наш північний сусід ще не скоро заспокоється).

Ще одна гарна новина: у нашої селищної ради тепер є сайт. 24 грудня селищна рада його таки затвердила. З цього приводу кілька слів: на данний момент (і на найближче майбутнє) сайт не коштував бюджету жодної копійки. Все це завдяки Sergey Malovichko, який запропонував свою допомогу не тільки в розробці, але й надав свій хостинг. Крім того, він буде займатися технічною підтримкою сайту. В подальшому, сподіваюсь, в селищній раді з'явиться людина, яка буде займатися сайтом, а на даний момент ним будемо опікуватися ми з Сергієм та Людмила Андрущак (секретар ради).

Зараз адреса сайту www.gov.mur-kur.in.ua, сайт в процесі розробки, адреса тимчасова, з понеділка ми розпочнемо процедуру отримання доменного імені gov.ua. Це домене ім'я для державних установ надається безкоштовно. Нажаль, адреса mkrada.gov.ua вже зайнято Миколаївською міською радою, тому плануємо отримати адресу: mk-rada.gov.ua.


Ми не планували показувати сайт ради раніше, ніж доведемо його до розуму та заповнимо хоча б відсотків на 50. Але у нас є інформація, яка цікавить багатьох людей, а саме – бюджет селища. Тому відкриваємо сайт в тестовому режимі. У вас є можливість відтестувати основні функції на сайті, переглянути розділи, які плануються, внести свої пропозиції.

Прошу віднестися з розумінням. Поки що це лише ескіз сайту. Роботи ще не початий край.

Щодо бюджету: він буде переглядатися в січні. Не знаю чому, але від нас (ради) вимагали прийняти бюджет до 25 грудня. І ми його дисципліновано 24 грудня затвердили. В результаті Верховна Рада в ніч із 24 на 25 грудня прийняла деякі зміни до Подакового Кодексу та ряду Законів України, а потім і Держбюджет, що впливає, звичайно ж, на наш місцевий бюджет. Наприклад, у нас вивільняться кошти завдяки зниженню ставки ЄСВ (єдиний соціальний внесок, нарахування на заробітну плату) до 22 % (якщо не помиляюсь у бюджетників було 36,3 %). Для довідки: на ЄСВ у нас було заплановано 817 415 грн. (це тільки апарат ради та робітники садочків). При новій ставці, за моїми підрахунками, буде більше 300 000 грн економії. І це дуже хороша новина.

Але поки що, ось вам діючий бюджет: http://gov.mur-kur.in.ua/…/biudzhet-sely…/biudzhet-2016.html

На будь-які запитання щодо бюджету, звичайно, готова відповісти.

Гарних всім свят!! І щоб у Новому році ви отримували лише приємні новини!

 

Депутат селищної ради Книжник Ірина.

У вас немає прав для коментування